gezond afvallen

 

HET VEHAAL VAN DE WEEK

Maandagmorgen,  mijn wekker ging af met de boodschap” 11.00 uur Dokter van de Linden” ( dat is mijn huisdokter)  even een snelle douche, aankleden, ontbijten en wegwezen, we kunnen namelijk nog niet op dokters consult via het internet maar het zal niet lang meer duren denk ik. Eenmaal aangekomen bij het huispraktijk voor mijn check-up mocht ik meteen doorlopen. Na een vriendelijke groet nam hij mijn bloeddruk, gewicht, ogen, oren enz. alles in orden maaaarrr …….ik had overgewicht. Voor de eerste keer in mijn leven werd mij verteld dat ik overgewicht had en drie kilo te zwaar was. Nu kon ik ook meteen voelen wat mensen met overgewicht voelen. Ik was er altijd van overtuigd geweest dat zulke soort dingen door iemands eigen schuld veroorzaakt werden en kwam er nu pas achter dat dat helemaal niet waar is want ik at nog steeds op dezelfde manier zoals jaren voorheen dus daar lag het niet aan.

Na een de uitleg van mijn huisdokter kreeg ik ook meteen de opdracht dat die drie kilo ervan af moesten in de kortst mogelijke tijd en op een gezonde manier. Op een gezonde manier afvallen was mijn huiswerk dus voor de komende twee maanden. Waar ik normaal niet zou hebben geweten wat ermee te doen was nu in een mum van tijd opgelost, ik had immers mijn computer en kon daar alles op vinden dus moest er ook wel wat op staan om dit onder handen te kunnen nemen.

Eenmaal thuis ging ik direct dit thema eens even opzoeken en belandde ik op stayhealthy.nl daar kan iedereen zijn hartje ophalen met allerlei GEZONDE diëten voor gezond afvallen.Er is veel nieuws over mondkapjes. De mondkapjes blijven schaars.  Ik heb ondertussen een paar diëten bewaart in mijn computer en ga op mijn gemak uitzoeken welke mij het beste bevalt en begin ik maandag pas mijn huiswerk uuuffff.