Bent u, net als ik, een digibeet? Dan is dit verhaal voor u!

E-phase is een prachtige naam voor een prachtig initiatief. Kunt u zich nog de tijd herinneren dat we geen mobiele telefoons hadden?

 

Ik kan het me bijna niet meer voorstellen. Als ik met iemand had afgesproken en ik miste de trein waardoor ik een half uur later was dan zat mijn afspraak zich te verwonderen waar ik kon zijn en of ik ├╝berhaupt nog wel kwam. Even bellen om aan te geven wat er aan de hand was, was er niet bij. Je kan je afvragen wat de digitalisering met de wereld doet. Maar in het voorbeeld zoals net beschreven had het toch verdomd handig geweest als ik die ander had kunnen informeren. Ook gaan vrijwel alle bedrijven er vanuit dat we kunnen e-mailen of whatsappen. Iets op de post doen wordt in veel gevallen niet eens meer geaccepteerd. Het is dus van groot belang dat we meegaan met onze tijd en ervoor zorgen niet zo vreselijk afhankelijk te zijn van onze kinderen of kleinkinderen. U wilt toch ook zelfstandig blijven functioneren? Zoals we ons hele leven hebben gedaan? Nou daarom! Laten we niet verzanden in geklaag en gezeur, gewoon schouders eronder en meegaan met de ontwikkeling van de wereld.

 

VROEGER

Vroeger was alles beter. Echt beter.. Ik weet niet of dat zo is of dat we alles van vroegerromantiseren. De informatievoorziening was in ieder geval niet beter. En of het nou bijdraagt aan een betere wereld is weer een ander verhaal. Heel concreet hebben we nu natuurlijk meer kanalen en ingangen om informatie op te vragen. Vroeger hadden we de Winkler Prins, 12 delig of 20 delig, lag aan het formaat van de boekenkast. Het stond hartstikke mooi te zijn in de kast. En in veel huishoudens staat er nog steeds de hele reeks. Maar als we nu iets willen weten hebben we het vaak binnen 0,008 sec via Google gevonden. Toch handig. En als we even snel een vraag willen stellen aan moeders de vrouw, dan kan dat via Whatsapp en is het veel makkelijker geworden een half uur (onzin) telefoongesprek te ontwijken.